Συχνές Ερωτήσεις

Γκότζι μπέρι (goji berry)....

Ακόμη και να μην το έχετε φάει, σίγουρα κάτι έχετε ακούσει γι’ αυτό και για την… θαυματουργική του δράση στον οργανισμό μας. 

Χωρίς καμία δόση υπερβολής, ο μικρός αυτός φρουτένιος καρπός μοιάζει ικανός να θεραπεύσει τα πάντα ή σχεδόν τα πάντα. Και σπάνια ένα φαρμακευτικό σκεύασμα έχει τόσες θεραπευτικές ιδιότητες, όσες το γκότζι μπέρι. Το παράδοξο, είναι πως ενώ πρόκειται για φυτό που καλλιεργείται εδώ και πολλούς αιώνες στις Ασιατικές χώρες, μόνο πρόσφατα απέκτησε μεγάλη φήμη και στη δύση και κατ' επέκταση και στη χώρα μας. Είναι όμως τέτοια η διάδοσή του, που αναμφίβολα η κατανάλωση του γκότζι μπέρι, είναι η σύγχρονη τάση της εποχής.

Παρακάτω ακολουθούν μερικές σύντομες ερωτήσεις-απαντήσεις οι οποίες έχουν ως στόχο την σωστότερη και αρτιότερη ενημέρωσή σας σχετικά με αυτό το θαυματουργό και πρωτόγνωρο φυσικό καρπό.

Τι είναι το Goji Berry;
To Γκότζι Μπέρρυ (Goji berry), είναι ένας θάµνος ο οποίος παράγεται από δύο πολύ συγγενικά µεταξύ τους είδη: το Lycium barbarum και το L. Chinense. Είναι ενδηµικά είδη της νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Ασίας. Το φυτό είναι γνωστό εδώ και αιώνες στην Κίνα και στην περιοχή του Θιβέτ. Αναφέρεται στις κινέζικες λαϊκές παραδόσεις από το 2.800 π.Χ.. Χρησιµοποιείται στην κινεζική ιατρική για τις ευεργετικές του ιδιότητες όσον αφορά την τόνωση της λειτουργίας του ήπατος και των νεφρών.

 

Τα είδη του γκότζι είναι βαθύρριζα, φυλλοβόλα, πολυετή, µε ξυλώδη κορµό το ύψος του οποίου φτάνουν έως και 5-6 µέτρα. Το Goji Βerry είναι ένα βαθύ κόκκινο φρούτο περίπου στο µέγεθος της σταφίδας και έχει µια πολύ απαλή γεύση. Μια καλή ηµερήσια δόση Goji Βerries είναι 20-30 γραµµάρια και µπορούν να ληφθούν µε διάφορους τρόπους. Η γεύση των καρπών του γκότζι µοιάζει µε της σταφίδας, αφήνοντας και µια µικρή αίσθηση ντοµάτας. Μπορούν να φαγωθούν ωµά ή να µαγειρευτούν. ∆ιάφορα προϊόντα µπορούν να γίνουν από το Γκότζι, όπως χυµοί, µπισκότα, γλυκίσµατα, σάλτσες κλπ. Οι Κινέζοι παρασκευάζουν επίσης κρασί από Γκότζι.
Θεωρείται ότι εµπλουτίζει το αίµα µε θρεπτικά συστατικά και προάγει την κυκλοφορία του. Αποτελεί δε εξαιρετικό βοήθηµα στη διατήρηση της καλής όρασης και στη βελτίωσή της.
Γενικά, αναζωογονεί και δίνει ενέργεια σε ολόκληρο τον οργανισµό. Οι καρποί του παραδοσιακά θεωρούνται «υπερτροφή»: πιστεύεται πως προµηθεύουν τον οργανισµό µε την απαραίτητη ενέργεια για τις καθηµερινές του ανάγκες, ακόµα και σε συνθήκες στρες. Μεταξύ άλλων, θεωρείται ισχυρό αντιγηραντικό και ενισχυτικό της µακροζωίας. Ως επιβεβαίωση αυτής της άποψης, άνθρωποι που ζουν σε κάποιες περιοχές της Κίνας, όπου το φυτό καλλιεργείται και χρησιµοποιείται σε µεγάλο βαθµό, απολαµβάνουν ένα πολύ υψηλό προσδόκιµο ζωής και µια καλή γενικά υγεία.

Ποια τα συστατικά του καρπού;
Μακροθρεπτικά
Ιχνοστοιχεία
Φυτοχηµικά
Ποια τα οφέλη για τον οργανισμό;
Ποια η θρεπτική αξία του καρπού;
Ποιοι οι τρόποι λήψης του καρπού;
Ποια είναι η Συνιστώμενη Ημερήσια Δόση (ΣΗΔ);
Ποια η διαφορά της ποικιλίας Goji Berry Lycium Barbarum από τις υπόλοιπες;
Γιατί βιολογική καλλιέργεια Goji Berry;
Υπάρχουν παρενέργειες;
gojispirit-logo.png

Goji Berry - επωφεληθείτε από τα οφέλη του!!

Follow Us

Επικοινωνία

Δ/νση: Κλεισθένους 5, 20200 Κιάτο Κορινθίας, Ελλάδα

Γραφεία: +30 27420 25726 | Κιν: +30 6951797312

Web: gojispirit.gr

Copyright © Gojispirit 2022. All Rights Reserved.

Search